Hemsidor med WordPress

WordPress – Världens största plattform för hemsidor

WordPress är ett innehållshanteringssystem, även kallat CMS, som används på mer än 60 miljoner webbplatser vilket gör det till världens mest använda CMS.
Några av anledningarna till varför WordPress har blivit såpass populärt är dels för att det är gratis och fritt att ladda ner, och dels för att det väldigt smidigt att jobba med. Både för utvecklare och redaktörer.
En annan bidragande faktor till WordPress enorma populäritet är att det är väldigt flexibelt; det lämpar sig lika bra för enkla landningssidor som för komplexa nyhetssidor.

E-handel med WordPress

WordPress har även på senare år seglat upp som världens ledande e-handelsplattform genom tillägget WooCommerce. Tillsammans driver dom i dagsläget 20-25% av världens e-handelssidor, vilket motsvarar ungefär 1,5 miljoner webbshoppar.

Behöver du hjälp med WordPress?

Vi på MTN Studio har över 10 års erfarenhet av WordPress och hur man optimerar SEO och prestanda på bästa sätt. Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång!

Alla typer av hemsidor

WordPress passar alla typer av hemsidor: landningssidor, webbshoppar, bloggar, nyhetssidor, forum osv.

Google älskar WordPress

Med WordPress har du alla förutsättningar att ranka högt i Google och maximera din trafik.

Att tänka på om du har en WordPress-sida

WordPress är en plattform som ständigt är under utveckling för att säkerställa att tjänsten uppfyller de senaste kraven på säkerhet, tillgänglighet och prestanda.
Om du och ditt företag har en WordPress-sida är det viktigt att se till att den är uppdaterad till den senaste versionen.

Uppdatera WordPress-tema

Alla hemsidor som drivs av WordPress har ett aktivt tema installerat, antingen ett egenbyggt eller ett nedladdat. Om du använder ett nedladdat tema, gratis eller köpt, är det viktigt att du kontinuerligt uppdaterar det till den senaste versionen för att säkerställa att funktioner och mallar är synkade med den senaste versionen av WordPress.

Uppdatera WordPress-plugin

Vanligtvis har WordPress-sidor en handfull installerade tillägg, så kallade plugins. Dessa tillför ofta en specifik funktion till hemsidan såsom exempelvis kontaktformulär, förbättrad prestanda, bokningstjänster osv.
Plugin är viktiga att hålla uppdaterade. Även om din sida fungerar som den ska så kan det finnas säkerhetshål och andra dolda risker med plugins som inte är av den senaste versionen.

Stockholm ❤️ WordPress

WordPress har ett starkt fäste i världen och ett ännu starkare fäste i Sverige. Många av personerna bakom WordPress, så kallade contributors, kommer från Sverige.
I Sverige hölls det hela 32 stycken WordPress events och meetups förra året (2019). 12 av dessa var i Stockholm.

Behöver du hjälp med WordPress?